18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Президентски съветник с мощна атака срещу проф. Герджиков

Александър Маринов, кадър НоваНюз

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков не се приема еднозначно във висшето учебно заведение. Това е нормално, като се има предвид колко хора от университета са участвали в протестите миналата година, заяви пред НоваНюз президентският съветник Александър Маринов, който разви мащабна атака срещу номинирания от инициативен комитет учен.

Според Маринов кандидатурата на проф. Герджиков е на коалицията ГЕРБ-ДПС. Въпреки обявяването на кандидатурата като надпартийна, ГЕРБ стоят за нея, а от ДПС вече са обявили, че на втори тур ще подкрепят именно професора.

„Проф. Анастас Герджиков е уважаван учен и с академичен авторитет, но това не е достатъчно, за да е добър кандидат в дадена кампания. Характерът на неговата кандидатура и силите, които го подкрепят, я правят трудно защитима, независимо от личните качества“, коментира Александър Маринов.

Според Маринов за професор Анастас Герджиков ще гласуват хора, които нямат възражения към предишния модел на управление, корупцията и злоупотребите с власт.

Президентският съветник заяви още, че подкрепата на ДПС за сегашния държавен глава Румен Радев преди пет години не е била искана и договаряна, а и не е била съществена.

Източник: Нова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html