27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Малолетни пребили футболиста на “Струмска слава“, полицията ги разпитва

Футболистът на Струмска слава“ Борислав Никифоров, който беше пребит от фенове на „Миньор“ и се озова с тежка травма в „Пирогов“, е изписан за домашно лечение. „Борислав тръгва за мача и влиза в заведение в квартал „Изток“, за да си купи нещо за ядене. Там е нападнат от двама души на неговата възраст. Те са фенове на „Миньор“. От думите на момчето зная това. Борислав ги познава, бивш футболист на „Миньор“ е. Истинската причина за нападението е, че той преминава в противниковия лагер и е един вид предател“, разказа пред NOVA треньорът на тима от Радомир Владимир Димитров.

„Разказа ми как са го били, когато е влязъл в заведението. Единият го е хванал, другият го е удрял. Лошото е, че това му се случва за втори път. Първият път са били пет човека, сега – двама“, разкри още треньорът. „Беше с хематом на главата и подута уста, когато дойде при отбора. Притесних се. Той трябваше да играе вчера“, добави Димитров.

„Направен му е скенер и му е препоръчана почивка една седмица. Това се случва за втори път, но сега разбирам. Първият случай е бил по-драматичен, защото е бил пребит пред дома ни. Тогава се прибра с кръвоизлив в окото, но ми даде различно обяснение. Каза ми, че си е бръкнал в окото“, разказва бащата на футболиста. „Toгава е бил ритан от петима човека. Тези същите двама от вчера плюс още трима“, добави г-н Никифоров. „Същите тези две момчета ни чакаха пред стадиона вчера. Уведомих полицаите, които бяха на мача. Те са 16-17 г. Не съм наясно дали родителите им знаят какви ги вършат. Не се ли вземат сега мерки, може да стане по-лошо“, каза треньорът Владимир Димитров. „Не са задържани, защото са малолетни. Полицията реагира адекватно. Призовани са днес с родителите си във Второ районно полицейско управление. Настояваме да се вземат мерки“, добави бащата на битото момче.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html