27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Пламен Киров: Лозан Панов има политически пристрастия

Пламен Киров, кадър бТВ

Кандидатът за президент Лозан Панов има политически пристрастия и се знае какви са те, въпреки че се обявява за независим кандидат. Всички знаем, че е близък до определени политици и партии, но в случая няма нарушение на Закона за съдебната власт, обяви в интервю за бТВ бившият конституционен съдия Пламен Киров.

Според него кандидатурата на Панов не е първият казус, при който магистрат излиза в неплатен отпуск за кампанията. „Преди време на президентската кампания през 2001 г. Петър Стоянов имаше за кандидат-вицепрезидент съдия (Нели Куцкова – бел.ред.), тя излезе в отпуск, след което се върна като магистрат“, добави Киров.

Той коментира и казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, като поясни, че той още не е предоставил документ пред Конституционния съд, че връзката му с канадската държава е прекратена.

„Конституционният съд ще формира своето решение на база на документи и факти на производството и без този документ, но ще е незачитане на тази институция“, добави бившият конституционен съдия.

Той поясни, че и в ГРАО, ако фигурира още с двойно гражданство, то това е, защото Петков е заявил по своя воля това и за да бъде заличено, също трябва да предостави документ. В противен случай може да има пречки като кандидат за депутат, добави Киров.

Източник: БТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html