18.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Делян Пеевски на разпит в ДАНС (СНИМКИ + ВИДЕО)

Делян Пеевски, снимка: lupa.bg

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски бе извикан на разпит в ДАНС, като се предполага, че това се случва заради разкритията за офшорни дела на бизнесмена, публикувани в последния лийк на данни от международната асоциация за разследващи журналисти „Пандора пейпърс“. 

Пеевски се появи пред сградата на Агенцията, която дори оглави за часове през 2014-а, видимо драстично отслабнал, малко след 12,30 часа днес, носещ плътна маска от висок клас.

„Каквото съм казал вчера, съм го казал“, отсече той пред журналисти. Вчера Пеевски излезе с декларация, в която обясни, че т.нар. разкрития касаят дъщерни фирми на дружества, които надлежно по думите му е декларирал. И призова представителите на медиите, отишли в двора на ДАНС, за да чуят подробности за разпита му, да пазят разстояние. „Има епидемия, дайте малко разстояние“, напомни им Пеевски.

И добави, че веднага се е отзовал на поканата на ДАНС да се яви за сведения при агентите. Бившият депутат остана там с адвоката си около час. На излизане отказа да отговаря на журналистически въпроси.

 

Източник lupa.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html