21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Хаджигенов вижда имена от ГЕРБ в Досиетата „Пандора“

Николай Хаджигенов, кадър Нова телевизия

Не е задължително присъствието в офшорни фирми да означава кражба, но е сигурно, че следващите имена в Досиетата „Пандора“ ще бъдат свързани с ГЕРБ. Това малко противоречиво изказване направи в ефира на Нова телевизия единият от лидерите на движение „Ние идваме!“ Николай Хаджигенов. „Кой имаше възможност да краде през последните 12 години?“, попита той риторично, но все пак добави, че не е учуден, че името на Делян Пеевски се е появило в списъка.

„Пеевски влезе в политиката с един стар автомобил и 3000 лв. Няколко години по-късно стана мултимилиардер. Няма свинщина в България през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевски пряко или косвено вътре. В това няма изненада. Очаквам да излязат още имена и то конкретно на политици или на хора, свързани с политиката. Изявлението му до медиите беше защитна реч”, смята Хаджигенов.

„Ако някой се чуди защо Цацаров от главен прокурор стана шеф на КПКОНПИ, ето за това. Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха, като Иван Гешев. Сега ръководството на НАП и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отказвам да го коментирам, докато Цацаров е там. Очаквам покрай „Пандора” много нарушения да излязат на бял свят. Имайте предвид, че „Магнитски” отвори кутията на Пандора”, каза още Хаджигенов.

Според него досега ДАНС и финансовото разузнаване не са работили. Той даде пример с Васил Божков, който е теглил милиони от собствените си сметки, а институциите не са узнавали.

Хаджигенов посочи, че ще се съгласи на коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната”, ако в него частта за правосъдието е такава, каквато от „Изправи се БГ! Ние идваме!” смятат за правилна. Относно кандидатите за президент, той разясни, че решение ще бъде взето до края на седмицата след анализ. Според него Румен Радев е допуснал грешка с указа на Гешев. Въпреки това ще избере между Радев и Лозан Панов, но само ако има дебат между двамата. При липса на такъв, Хаджигенов може би няма да гласува на изборите.

Източник: Нова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html