27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Асен Василев е излязъл от офшорната фирма преди да стане министър

Асен Василев, снимка: БНТ

След публикуваната от вестник „Труд“ информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната „Асен Василев, от пресслужбата на партията казаха, че Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации.

Според информацията на вестника той участва и в други фирми зад граница и в България. „Труд“ твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва „Акселберт Лимитид“. Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции.

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ казаха за „По света и у нас“, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КП КОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в. „Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

Източник: БНТ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html