21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Спонсор на „Левски“: Може да имаме козирка, но да играем във В група

Може на „Герена“ да има козирка, но да играем във В група, каза изпълнителният директор на снонсора на „Левски“ „Палмс Бет“ – Лъчезар Петров в интервю пред „Дарик радио“.

Левски започва с малки, бавни стъпки да върви по правилния път. Този клуб е толкова велик заради феновете. Месеци наред спасяваха клуба от фалит. Адмирации за тях и нищо друго. Заварихме клуб, в който поради липсата на финанси основни направления ги нямаше. Финансовата картина е много тежка. Феновете са направили най-важното – клубът не е фалирал. Всички други задължения обаче са продължили да се трупат. Те продължават да висят над главата на клуба. Една заплата на футболистите вече е изплатена. Сега се търси най-добрият модел за излизане от финансовата криза. Ясно е, че ако бяхме влезли в клуб без задължения, щяхме по-бързо да се оправим. Сега се работи по план за изчистване на задълженията. Трябват повече партньори от нашето ниво, за да може клубът да функционира нормално“, разясни Петров.

Никак не бе приятно да видим това, което видяхме на мача с „Лудогорец“ със сигналните ракети. Малка група в Сектор Б успя да развали празника на стадиона и води до преки финансови загуби – глобата и наказанието за мач пред празни трибуни. Клубът не е правораздавателен орган и той не може да се разправя с хора, които нарушават обществения ред. Това е работа на държавата. Не говори добре това, че групичка фенове могат да носят директни финансови загуби на клуба“, коментира спонсорът поведението на „сините“ фенове.

Ако изключим модела „Лудогорец“, който е еталон за правилна работа, всичко друго работи, за да съществува, а не клубовете да бъдат изградени и да генерират собствени приходи. Има още много работа за вършене. Всички левскари обичат „Левски“ и са готови да помогнат. Трудно ми е да разбера защо в последните години това не е управлявано правилно. Това нещо не се използва. Има разговори с други партньори, но те са в много начална фаза. В рамките на няколко години трябва да се вземат сериозни мерки за стадиона. Той тече. Липсата на козирка води до други проблеми за Сектор А. Това обаче не е належащо към днешна дата – има други задължения, които трябва да бъдат покрити. Идеята за дарителска сметка за козирката се обсъжда и седи на дневен ред, но най-важното е да бъде покрито задължението към НАП. Може да се стигне до вариант да има козирка, а да играем във В група, тъй като дълговете към НАП няма да бъдат обслужени“, заяви Петров.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html