18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Кристиян Шкварек: Зелената енергия е грабежът на века

Снимка: Консерватор

Кристиян Шкварек, Фейсбук

За последните 15 години в ЕС са били инвестирани 1 трилион и 78 милиарда евро в „зелена енергия“, почти изцяло вятър и солар. Това са 1,078 милиарда евро казано по-просто, предимно от бюджетите на държавите членки и програмите на ЕС, най-често и дотации.
Една атомна централа възлиза на между 6 и 9 милиарда евро. Нека да ги закръглим даже на 10 милиарда, отвъд най-високите възможни цени, при сценарии в който всяка една се строи с огромни корупционни кражби. Дори тогава излиза, че с парите, които Европа наля в „зелена енергия“ можеше само за 15 години да си построим 107 атомни централи. Вяка от които също е „зелена енергия“, предпазваща околната среда и хората, намаляваща емисиите и прочее.
В момента ВСИЧКИ атомни реактори в ЕС възлизат на точно 106 и произвеждат 27.8% от енергията. Тоест за 15 години можехме да удвоим броя на атомните реактори на целия континент и добавим почти към 1/3 енергопроизводството.
Вместо това наляхме 1 трилион и 78 милиарда евро – еквивалента на целия бюджет на България за 40 години напред…в соларни панели и вятърни перки. Защо? Защо го направихме, след като нямаше икономическа, енергийна или дори екологична логика?
Ами отговорът е древен, колкото света. За да гепим едни кинти. Определени хора станаха изключително богати по този начин. Във всяка една европейска страна се създаде крило от „Зелени“, Либерали и общо взето готини модерни хора и партии, които се залепиха за тази индустрия. Схемата беше проста – те прокарват закони, регулации и поръчки към „Зелена енергия“, техните донори усвояват тези поръчки през фирмите си и после им дават част от парите. Класическа схема.
Цели „обръчи от зелени фирми“ са навъртяни около всяка голяма европейска партия, а „Зелените“ партии са на практика създадени и управлявани от такива. У нас, например, единствените защитници на Зелената Трансформация – Демократична България, са де факто собственост на Иво Прокопиев, който държи акции в „Соларпро Холдинг“, „Алфа Енерджи Холдинг“ АД и други фирми в бранша. На Запад това отдавна е преврънато в екосистема, в която бяха наляти над 1 трилион евро.
На фона на грандиозната зелена схема и 500 „Росенеца“ изглеждат смешно.
Колосалните суми, които бяха откраднати от държавите, за да се влеят в набор от зелени компании, партии и НПО-та, са трудни за проумяване. Още по-трудно е да си представим каква е пропусната полза от това, че тези пари не бяха вкарани в атомна енергия вместо това. И накрая да добавим и всичко, което икономиките губят в момента от цената на тока.
Трилиони, много трилиони общо бяха вкарани директно, пропуснати и сега изгубени заради „Грабежа на Хилядолетието“ – Зелената идеология.
После не се чудете защото движения като „Грета“ се създават професионално на конвеир и получават толкова чудовищна медийна подкрепа, внимание, финансиране, достъп до ООН, ЕК и всичко, което им е нужно. И от кого точно е дошло всичко това. Идва от хората, които изядоха един трилион евро за 15 години. И тепърва ще изяждат, защото….планират да вкарат още 1 трилион евро. Този път за следващите 8 години. Още 107 атомни централи, които няма да видим. Още няколко хиляди „зелени милиардера“ като Прокопиев, които ще платим.
Източник: facebook
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html