18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Рашков уволни шефа на Второ РПУ заради Венци Боксьора

Снимка БТА/Минко Чернев

Министърът на вътрешните работи уволни началника на Второ РПУ в София. Мотивът на Бойко Рашков е бездействие по случая с арестувания преди ден Венцислав Дамянов-Венци Боксьора. Дамянов има провинения за побой и тормоз над хора в села около столицата.

Насилието и хулиганството били заснети от местни жители и според Рашков извършвани под чадъра на полицейски служители, като не е изключено те да включват и хора от ръководството на МВР.

„Логично е да се приеме, че подобни „типове“ са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят българските граждани в тези три населени места – съвсем близки до града, даже като квартали в София, и никой да не предприеме каквито и да било действия“, каза той.

Бойко Рашков допълни, че ще има мерки и спрямо други служители на МВР, за които има данни, че са свързани със случая.

Няма как началник на Районно на толкова голяма територия да не е знаел, че в неговия район има подобни повтарящи се случаи, обясни уволнението вътрешният министър.

„Хората са подавали десетки жалби и молби. Сега ще помисля по отношение на някои от ръководния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи“, каза още той.

По-рано днес бившата съпруга на Дамянов – Анета Дамянова заяви, че за малко Венци Боксьора е бил пуснат без гривна под домашен арест часове след ареста му, което е предизвикало страх и паника в жители на Световрачане.

„Не мога да толерирам такова поведение. Той е пуснат от СГС под домашен арест без гривна. Оставен е да се прибира сам. Когато е пуснат, са го попитали колко време му е необходимо да се прибере. Посочено е 3 часа, толкова отнема прибирането от София до Световрачене. Ако изпуснеш автобуса, дори повече”, казва тя пред Нова телевизия.

Вчера полицията задържа Венцислав Дамянов и още трима негови приближени при операция в малките населени места около София.

Заместник-директорът на СДВР старши комисар Георги Алексиев обясни повече за акцията:

„Лица, които употребяват или вероятно са свързани с разпространение на наркотични вещества. След набраната информация са предприети съответните действия, проверени са няколко адреса, задържани са въпросните четири лица, които са активен криминален контингент. Въпросното интересно за вас лице е сред тях. Има намерено неголямо количество, да го кажем, тревиста маса, намерени са два газови неогнестрелни пистолета“.

Източник: БНР

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html