21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Световната шампионка Дудова: Остава да покоря олимпийския връх

Снимки: БТА

„Огромно щастие, сбъднах още една моя мечта“, заяви световната шампионка по борба Биляна Дудова пред сайта на федерацията. „Когато стъпих на световния връх изпитвах голямо удовлетворение от целия ми труд през годините. На финала бях много концентрирана, защото ако не си победител, си загубил.

Бяхме готови за всичко с моя треньор – за всяко нейно действие. Целият свят е наясно, че японската школа е най-добра, но ние показахме сме по-добри. Вече имам световна, четири европейски титли и следващата ми голяма мечта е да покоря и олимпийския връх в Париж 2024“, каза Биляна. Шампионката призна, че на финала срещу японката Акие Ханай е дала тактически точки на съперничката си, за да стигне до големия успех. „Всички знаят, че съм медалистка от големи първенства – хем имат респект от мен, хем искат да се докажат, затова се подготвям за всяка една от противничките си. И вече пет състезания, откакто работя с моя личен треньор Георги Калчев, не съм дала техническа точка. Той ми дава спокойствие, вярва в мен, анализираме противници, отработваме всичко много добре, разбираме се страхотно, някак характерите ни си паснаха…“

Преди време именно Калчев, който е европейски шампион по свободна борба, дава идея на момичето да си записва всички тренировки в тетрадка и така да следи развитието си. И тя го прави. „А това, че спечелих световната титла именно в Норвегия, не вярвам, че е случайно“, продължи Биляна. „Именно оттук преди време започна моят път в голямата борба. Бях дошла година-две, след като започнах да тренирам този спорт, бях малка, беше ми много тежко, но научих много неща, дори норвежки език. И в залата сега имаше много мои приятели – радваха се и плачеха заедно с мен. Много горда и щастлива също, че зарадвах цяла България с този световна титла!“ Шампионката се прибира тази вечер, 8 октомври, с полет в 23:00 ч. от Франкфурт.

Източник: bul-wrestling.org

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html