21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Мустафа Карадайъ ще е кандидатът за президент на ДПС?

Мустафа Карадайъ, снимка: ДПС

Мустафа Карадайъ най-вероятно ще е кандидатът за президент на ДПС, научи Епицентър.бг от свои източници. В неделя от 13.00 часа заседава ЦОБ на ДПС, което трябва да вземе своето отговорно решение. Няколко пъти водещи фигури на ДСП заявяваха досега, че Движението ще има свой кандидат за президентските избори и той ще е от турския етнос. А днес зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов конкретизира, че именно човек от ЦОБ ще бъде кандидатът за президент. В състава на ЦОБ влизат: Мустафа Карадайъ,  Ахмед Ахедов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Халил Летифов, Хасан Азис, Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк,  Имрам Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай,  Севинч Солакова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Янко Янков.

Ако ЦОБ наистина вземе такова решение, то за първи път етнически турчин ще влезе в битката за най-високия пост в държавата. Това ще бъде и знак на ДПС към останалите политически сили. Съвсем логично би било Движението да изпрати в състезанието срещу Радев не само лидера си, но и най-яростния критик на настоящия държавен глава и негов върл опонент. Каквито и други имена да са били обсъждани, то няма логика ръководството на партията да издига друг човек в най-отговорната битка, в която трябва да се защити каузата на ДПС. Още повече, че Карадайъ публично вече кръстоса шпага с Радев.

Повече от година от парламентарната трибуна лидерът на ДПС посочва основните вини и грехове към демокрацията на държавния глава Румен Радев, заради които ДПС, първо му поиска оставката, а след това категорично заяви, че ще направи всичко възможно, за да не стигне до втори мандат.

Източник: епицентър.бг

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html