21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Бербатов: Отиваме на съд

Снимки: БТА

Димитър Бербатов и неговият екип обявиха, че ще оспорват конгреса в съда. Причината според тях е неспазване на Устава за провеждане на избора за президент на БФС.

В Устава пише: „Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото гласуване.“ При регистрирането сутринта на делегатите бяха обявени 483 души. Борислав Михайлов спечели с 241 гласа, а Димитър Бербатов обяви, че ще се обърне към съда, защото според него е трябвало да се проведе балотаж между него и Михайлов, тъй като са му трябвали 242 гласа, за да спечели на първия тур. По време на гласуването бюлетини пуснаха 480 делегати.

„Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя регион Благоевград не бяха допуснати по различни причини до конгреса. Има нарушения, които се опитвахме да ги оспорим. 483 делегати бяха в залата, а гласуваха 480. Т.е. им трябва 242 гласа. Трябваше да има балотаж. Даже не разбрах какво ни отговориха“, сподели Бербатов пред медиите. „Ще оспорваме, има съд, ще се обърнем там. 1 глас не ни достига. Не е правилната и точната загуба. Пише в Устава „присъстващите“. Т.е. 1 глас не им стига. Странно е“, каза още бившият футболист. „20 клуба не са допуснати по причини, които не са ясни. Те можеха да наклонят везните. 483 регистрирани делегати, трябват 242 за мнозинство, за да спечели на първи тур. Както беше написано по Устав, не се взеха предвид гласовете както трябва“, добави Димитър Бербатов. Кандидатът за президент на БФС благодари на всички клубове, които са дали гласа си за него.

„По някакъв начин се фалшифицира самият вот, как ще тръгне футболът нагоре? Битката не е загубена. Тя не е загубена и днес. Просто беше извъртяна в друга полза. Не е правилният начин това. Тези въпроси трябва да ги зададете на Камен Костадинов, който ръководеше конгреса“, каза още Митко.

Източник:  bnt.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html