27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Даниела Дариткова се оттегля от политиката

 

Снимка: Вести

„Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка, лекарските ми умения ще са по-полезни на хората“.

Това обяви в профила си във Фейсбук д-р Даниела Дариткова, едно от знаковите лица на ГЕРБ. „Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината“, пише още Дариткова и допълва: „Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти“.

Дариткова изразява подкрепата си за кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. „Гордост за региона ще бъде да изберем президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!“

Източник: Вести

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html