27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Лалов поиска оставката на Христо Иванов заради извращения на идеята

Снимка: бТВ

„Да България“ се тресе от напрежение, което се наблюдава от партньорите им в „Демократична България“ с тревога, че това ще се отрази негативно на изборите. Лакмус и генератор за това е реденето на листите и страховете на много хора, че няма да попаднат в парламента. „Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки“, категоричен бе Методи Лалов в отговор на намеци от страна на Мирчев.

Днес Методи Лалов поиска оставките на съпредседателя Христо Иванов, както и на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които пък са в ръководството на „Да, България“. „Направих това, за да има публичен разговор, тъй като в организацията от много време такъв липсва. Има напрежение, местните структури биват неглижирани. Липсва диалог“, каза Методи Лалов по бТВ днес, повтаряйки аргументите си, с които заформи вчерашния скандал. „Те са хора, които работят денонощно за партията, но очевидно поемат по път, от който тази общност иска да избяга, а именно авторитаризъм“, допълни той. Според Лалов Христо Иванов е оставил хора като Мирчев и Цонева да извращават идеята „Да, България.

По думите му партията е създадена, за да бъде хоризонтална структура. „С широко представителство, но в момента се постъпва като всички останали партии – в последния момент се представят листи, без широко обсъждане, без да се даде път на младите. Всички заявки в устава липсват“, каза още Методи Лалов.

Той заяви, че проблемът да се случва това, са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Поискал е оставката и на Христо Иванов, защото той като лидер поема цялата отговорност.

„Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, че има проблем и трябва да говорим, започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки“, категоричен бе той.

„Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно авторитарно такова. Христо Иванов е с огромен потенциал. Това е човекът, от който дясното има нужда, но когато оставя хора като Цонева и Мирчев да деребействат, когато не понася отговорност за това, трябва да му се търси сметка. Има възможност да се поправи“, каза Лалов.

Източник: бТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html