27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Михайлов: Знам, че не се радвате

Снимки: Trud.bg
„Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент“, заяви Борислав Михайлов на пресконференция след края на конгреса за избиране на ново ръководство на Българския футболен съюз, предаде агенция БГНЕС. Вчера той спечели нов четиригодишен мандат с 11 гласа разлика пред втория Димитър Бербатов.
Михайлов бе категоричен, че изборът е ясен и интерпретациите на Устава не са причина за коментар от негова страна. „Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент. Не трябва да се отива на балотаж. Уставът някои хора си го интерпретират както искат. Имаха възможност да говорят шест месеца. Изборът е ясен. Делегатите се прибраха, аз съм президент. Който не му харесва… “, започна той.
„За първи път и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че на толкова демократичен конгрес не са присъствали никога. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път ме избират за президент. Няма никакво значение дали е с 80% или е с десет гласа. Аз съм много щастлив. Въпреки всички атаки срещу мен и кампанията на Бербатов от 6 месеца Аз съм горд от избора на делегатите“.
Бившият вратар коментира и липсата на звук в пресцентъра на журналистите, които отразяваха на място събитието. Медиите разполагаха с картина от случващото се по време на конгреса в Зала 1, но не и със звук. „Никакво медийно затъмнение. Никъде по света не се излъчва пряко със звук в залата на журналистите. Вие се заяждате. Не говорете за технически проблеми. Не съм отговорен за тях, ако е имало такива. Попитайте президентите какво съм направил по време на мандатите. Ще направя много промени. Имаше голям натиск да има извънреден конгрес. Имахме късмет, че вдругиден се спират подобни мероприятия. Ако ги бяха спрели преди два дни какво щяхме да правим. Перфектно организиран конгрес по време на пандемия“, продължи той.
Източник: dariknews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html