21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Русия с нов удар по грациите и Илиана Раева

Снимки: БФХГ
Скандалът около края на руската доминация в художествената гимнастика на олимпийски игри продължава. Само преди дни Илиана Раева отговори адекватно на неспиращите вече месец и половина атаки от Русия, но последва жесток удар срещу нея от страна на руски депутати.
Първо Дмитрий Свищев обвини в провокация шефката на Българската федерация по художествена гимнастика. Поредна атака последва и от олимпийската шампионка по кънки бягане Светлана Журова, която също е член на държавната Дума. 49-годишната златна медалистка от Торино 2006 дори си позволи да използва определението „крадец“ за Илиана Раева.
 „Крадецът вика: Дръжте крадеца! Ако хората продължават да коментират тази тема, това потвърждава, че нещо ги тормози. Вероятно разбират, че на олимпиадата съдиите постъпиха неправилно и това е направено под натиск. Затова продължават да се оправдават. Това изглежда много странно. Хората си спомнят за такива неща, само когато се чувстват засрамени и не могат да се примирят с вината си. Ние отдавна сме забравили темата и продължаваме напред“, заяви 49-годишната Журова пред сайта Meta Ratings.
Както е известно, след като загубиха златните медали в индивидуалната надпревара и при ансамблите, руснаците се нахвърлиха над съдиите и заподозряха заговор. Атаките им стигнаха до твърденията, че първите места на българския ансамбъл и на израелката Линой Ашрам са били незаслужени и това е плод на заговор срещу руската гимнастика.
Източник: blitz.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html