13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Христо Иванов подарява победата на ГЕРБ в 25-и МИР в София

колаж: Антени

АНТЕНИ

Груба грешка е поставянето на Елисавета Белобрадова на първо място в листата на „Демократична България“ в столичния 25 МИР, смятат анализатори. Летящата Козила, както Белобрадова е още известна, ще се бори в лидерския район с Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Ицо Хазарта. Голяма част от подръжниците на десницата обаче смятат, че този ход е неправилен и с него Христо Иванов прецаква както Белобрадова, така и „Демократична България“.

Въпреки че Летящата Козила се ползва с огромно обществено одобрение, тя няма почти никакви шансове да победи в 25 МИР. Традиционно, в лидерския район печели ГЕРБ и шансът резултатите сега да са различни е минимален. „Сериозна стратегическа грешка на ДБ. Елисавета има силен електорат и потенциал там където си е – в Лозенец, 23 МИР. Жалко за похабените гласове, които Елисавета им носеше в 23 МИР, които сега определено няма да гласуват за ДБ“, коментират анализатори.

Със сигурност „Демократична България“ ще загуби хиляди гласове с преместването на Белобрадова в 25 МИР. Припомняме, че на изборите през юли тя бе поставена на 10 място в листата за 23 МИР и сътвори истински фурор като размести листата със 7805 лични гласа, качвайки се от 10-о на второ място. Не без помощта на Белобрадова „Демократична България“ успя да спечели изборите в 23 МИР. По всяка вероятност сега този избирателен район ще бъде спечелен от „Продължаваме промяната“, чийто водач на листата там е Асен Василев.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html