21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Атанасов подменя водач на листа в София, десебарите бесни

Снимка: БНТnews
След разкритията на Методи Лалов за недемократично редене на листи и подобни „извращения“ в другата коалиционна партия – ДСБ, са бесни на лидера си и са готови за бойкот. Председателят на ДСБ Атанас Атанасов тихомълком, без да се консултира с никого от ръководството и структурите на 24-и МИР, подменя водача на листата Цецка Бачкова буквално в последния момент. От името на структурите на този централен софийски район ръководството е написало писмо до шефа на партията. Ето пълния текст на ядосаните десебари:
„ДО АТАНАС АТАНАСОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП
ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
Уважаеми г-н председател,
Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи.
Настояваме, че при избора на водещ кандидат трябва да се има предвид:
1. Номинациите на районните организации;
2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни усилия за развитието на партията и положените в предходните две кампании основи за популяризирането и утвърждаването на г-жа Бачкова като водещ кандидат на ДСБ в района;
3. Партийната принадлежност.
При така регистрирана листа, уважаеми господин председател, оставихте по свое еднолично решение Демократи за силна България без водещ кандидат в ключов софийски многомандатен избирателен район. Това Ваше решение води след себе си до тежки последствия и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ.
Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират категоричния си отказ да участват в кампания с натрапен кандидат, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този кандидат дори не е член на „Демократи за силна България”.
Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова.
В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание.
Ръководство на областната организация:
Емил Димитров – Председател на 24 МИР
Калоян Луканов – Заместник председател на 24 МИР
Виктория Десова – Номиниран заместник председател на 24 МИР
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html