23.3 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Гибона: Ако мой братовчед беше принц, бих го помолил за 300 милиона и на “Герена” всички ще пеем

Снимки: 7sport.net; LAP.BG
Легендата на „Левски“ и един от най-обичаните футболисти в историята на „сините“ – Божидар Искренов, коментира темата за изминалия Конгрес на БФС , както и случващото се на „Герена“. “Не съм изненадан от резултатите на Конгреса. Боби  от 16 години управлява нашия футбол. В европейските структури го познават добре. Тези, младите, се опитаха нещо да направят, да го бутнат, ама не им се получи. Честитя на моя приятел Боби ”, сподели Гиби  пред „Тема Спорт“.
“Има млади и “талантливи” момчета, завършили престижни школи. Абе , какво да ти кажа? Куцо и сакато взе тапии за треньори, а не могат топката да спират. Не са се събличали по физическо, на какво ще научат децата? Как да им покажат? Книжката не може да ти кара колата, това съм го казал неведнъж. Какво като имат лиценз, след като са гола вода като специалисти. Интересувам се какво се случва на “Герена”.  В САЩ  не гледам български мачове. Не разполагам с нужното време, защото съм адски много ангажиран с работа. „Левски“ е моят отбор. Да, има проблеми, в криза е клубът. Пожелавам им по-бързо да излязат от нея. С нищо не мога да помогна в създалата се ситуация, имам предвид финансово. Ако мой братовчед беше принцът на Саудитска Арабия бих го помолил да извади 300 милиона и на “Герена” всички ще пеем”, допълва Искренов.
Гибона даде най-висока оценка от тима на Левски на братя Цоневи , а в националния отбор отличи Кирил Десподов  и Тодор Неделев. „Харесвам братя Цоневи  и Георги Миланов, най-вече. Близнаците навремето ги взехме от Кюстендил, когато аз бях в ръководството на ДЮШ . Те са си левскарчета , нестандартни са, “кучета” са както се казва на игрището, харесват ми. От националите гледам с удоволствие Кирил Десподов  и Тодор Неделев . Но понеже ме питаш за нивото на футбола – дайте да не се лъжем – ако държавата не е добре, няма как и спортът да върви“, категоричен е Искренов.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html