18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Дават постове на Бербатов и Стилиян в БФС

 
Снимки: Dsport
Димитър Бербатов и Стилиян Петров вероятно ще получат покана да работят за българския футбол, информира един от членовете на Изпълкома Михаил Статев пред „Дарик“. Той сподели, че е разочарован от арогантното поведение на част от участниците на конгреса, тъй като това води до конфронтация във футболната общност.
„Футболните клубове направиха своя избор. Това няма какво да се коментира. Ще предложа да бъдат предприети определени действия по промяна на част от работата в БФС. Обмислям да предложа също пред Изпълкома, като заслужили спортисти на високо ниво, Димитър Бербатов и Стилиян Петров да получат възможност да работят и приложат идеите си в БФС за развитието на българския футбол“, каза Статев.
Самият Бербатов коментира във Фейсбук резултата на конгреса. „242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения. Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати! На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола! В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва: „Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати“. Изборът е нелегитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът!“
Източник: Dsport.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html