27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Радостин Василев: Чуваме само популистки слова от „Продължаваме промяната“

Радостин Василев ИТН, снимка: БНТ

„В момента не мога да кажа, дали „Продължаваме промяната“ е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки“. Това заяви Радостин Василев от „Има такъв народ“.

Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партньор на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Изправи се. БГ! Ние идваме!“. „Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор“, допълни той.

Василев смята, че тези партии ще останат след тях в класирането. „Тези хора, които водят истинска политика, тези, които са поставили червени линии, които не могат да се преминават. Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна, независимо дали те се извинят, както казват г-н Петков и г-н Василев, такава коалиция е невъзможна. Ние имаме много ясна политика във всички сектори на държавата, не разчитаме само на говорене за антикорупция, против корупцията и така пионерски лозунги и това кара тези политически субеткти да не бързат с желанието си да се обявят за евентуален коалиционен партньор с нас. А и при нас има така нар. политическа всеядност“, коментира още Василев.

Той допълни, че ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката, договарянето на 121 депутати с цената на всичко е грешно, и сега ще останат последователни.

Василев обясни, че още миналия път са поставили принципни условия за политики, но за съжаление от другата страна са поставили условия за влияние. По думите му ако се наложи от „Има такъв народ“ да предложат кабинет отново, тогава диалогичността им ще бъде на по-високо ниво.

„Готвим се за още, още, и още – сигурно обвинения, притискания, но в същото време сме наясно, че правителство този път трябва да има и наистина се надявам всички извън кръга ГЕРБ – ДПС да имат повече от 120 депутати и да постигнат споразумение по политики“, каза Василев.

Той коментира и връщането на Делян Пеевски в политиката като настъпване на задкулисието – „едно арогантно показно отношение от ДПС спрямо обществото“. Според него кандидатурата на Мустафа Карадайъ е директна атака срещу Румен Радев.

Източник: БНТ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html