21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Стилиян Петров: Ще има нов конгрес

Снимки: БНТ

Бившият капитан на българския национален отбор и част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов – Стилиян Петров, сподели своите виждания след конгреса. На него Борислав Михайлов беше преизбран за шеф на футболната централа.

„Винаги е хубаво да слушаш и другите футболни хора. Той спомена няколко интересни неща и няколко, за които моето мнение е съвсем друго. Не съм съгласен с оценката, която си дадоха. Чух едно много интересно нещо, което досега не го бяхме виждали в БФС – комуникацията между БФС и клубовете. Това ние говорим постоянно – да разберем проблемите на тези клубове. Ако не се вникне в проблемите на клубовете, никога няма да се намери решение. Това, което чух от Йордан Лечков е, че той иска да комуникира, иска да види проблемите на българските клубове. Сега има и другата страна – Митко Бербатов и другите кандидати, които зададоха много въпроси. В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи и дали може да направи нещо. Когато има силни конкуренти, когато има диалог, тогава футболът може да върви напред, само, ако хората искат да работят“, заяви Стилиян Петров в предаването “Домът на футбола” по Diema Sport.

„Мога само да поздравя господин Михайлов. Независимо от всичките тези решения, от това, което излезе по медиите. По мое лично мнение Камен Костадинов и председателят на мандатната комисия можеше да си свършат работата малко по-добре“, отбеляза Петров. Според него има голяма вероятност да има нов конгрес.

„Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за нея. Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол“, каза още Стилиян.

Източвик: trud.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html