25.8 C
София
понеделник, 15 август 2022 г.

Герджиков в Карлово: Да си кажем кривиците и да гледаме напред

Анастас Герджиков в Карлово, снимка: 24 часа

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева стартираха кампанията си от Карлово.  Роднини посрещнаха професора със здравец и му заръчаха да дойде като президент. Българският народ е показал много пъти, че може да бъде обединен. Това заяви в Карлово проф. Анастас Герджиков, откъдето заедно с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева, откриха кампанията си. Те поднесоха цветя пред паметника на Левски.

Според Герджиков има символика да стартира предизборната си надпревара оттук, тъй като родът на майка му Гърдеви е от този град. „Спомените ми от детството са още живи. Играл съм в двора на църквата „Успение на пресвета Богородица“, поднасял съм цветя на този паметник и съм съм гледал очертанията на Балкана отсреща“, обясни той. По думите му главното им послание в кампанията е за обединение. „Това не означава обединение на партии или политици, а на всички български граждани Ще цитирам една мисъл на Левски: „По-добре да си кажем един на друг кривиците, но накрая все пак заедно да тръгнем към това да построим нова България“, отбеляза професорът. Анастас Герджиков и Невяна Митева пристигнаха на площад „Васил Левски“ и по пътя към паметника професорът намери роднини. „Моите родители са кумове на баба ви и дядо ви и са кръстници на майка ви“, каза му жена и му връчи китка здравец. Той го прие с усмивка. Други карловци пък му заръчаха на 18 юли, когато се отбелязва годишнина от рождението на Васил Левски, да дойде на тържествата като действащ президент.

Герджиков и Митева поднесоха цветя и пред паметниците на Райно Попович и на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Предстои им среща с карловци в читалището.

Източник: glasove.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html