15 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Капитанът на Vera Su и неговият помощник остават в ареста

Капитан Хайдар Ергюн (вляво) и втори помощник Кемал Айхан, снимка: Албена Ангелова

Състав на варненския апелативен съд не уважи жалбата на капитана и втория помощник на Vera Su да замени ареста им с домашен.

Обосновката на съдебното решени е че 59-годишният капитан Хайдар Ергюн и 26-гошният Кемал Айхан – втори помощник са съпричастни в тежкото престъпление извършено в наши териториални води и има сериозна възможност ако бъдат пуснати в домашен арест да се укрият.

От друга страна адвокатите на двамата представиха пред съда договори за наем на жилища, наети от корабособственика където да пребивават по време на делото.

“Никога не съм напускал кораба си по време на 40-годишния си професионален стаж”, каза пред съда капитанът, и допълни, че ще уважи всяко решение.

„Съжалявам за станалото, аз съм в началото на професионалния си стаж“, каза вторият помощник. “Искам да изчитя името си, в чужда страна без пари и документи освен от правна се нуждая и от морална защита”, допълни младият моряк.

Междувременно в залата присъства солиден екип от адвокати, български и турски, наети от корабособственика Камер Марин. Те обаче отказаха да коментират решенията на варненския апелативен съд, цитирайки молба на собственика да не се дават никакви изявления.

Източник: 24 часа

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html