19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Починалата от COVID-19 родилка забременяла след дълги инвитро процедури

Снимка: Novinite

Трагедия в Сливенско – родилката, която почина от COVID-19 и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец. Само в нейното семейство коронавирусът отнема общо четири живота – от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми на COVID-19 след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома. Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в много тежко състояние. Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебетата са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира от COVID-19.

„Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран“, обясни кметът на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна – увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.

Източник: Труд

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html