21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Нудизъм и невероятна природа: Уникалният немски остров Силт

остров Силт, снимка: euronews

Откриването на място с непокътната природа е съвременен лукс. Но в Северна Германия остров Силт има какво да предложи, когато става въпрос за спокойствие, невероятни гледки и преживявания с дивата природа.

Уникално оформеният остров е известен като Кралицата на Северно море и от 19 век е любимо място за тези, които искат да избягат от континентална Германия. Дванадесетте села на Силт все още са популярни сред туристите, дори привличат знаменитости, които се надяват да намерят тихо място за втори дом.

Около 900 000 души посещават острова всяка година, така че какво прави тази дестинация толкова специална и защо хората се стичат към нейния уникален климат от близо 150 години?

Уелнес бягство в Северно море

С много малко полени и смог, Силт е любимо място за отдих на страдащите от респираторни заболявания, кожни заболявания и алергии. Много страдащи от алергии се връщат отново и отново, за да оставят соления морски бриз да свърши магията си.

Любителите на уелнес могат да посетят и един от многото спа центрове и клиники, разпространени по целия остров. От рехабилитационни центрове за тези, които се възстановяват от болести, до козметични процедури със зашеметяваща гледка към морето, има по нещо за всеки.

Скрита в дюните в природния резерват Хьорнум е най-старата плажна сауна на Силт. Първо се изпотете при температури от 90 ° C, след което се потопете в хладното Северно море, заобиколени от невероятните гледки към резервата.

Когато резерватът беше открит преди 40 години, той беше просто една дървена къща. Но с ремонта през 2009 г., бе създадена суха финландска сауна и био сауна с по-ниски температури и по -висока влажност.

Убежище за любителите на природата

Силт е известен през цялата си история със своя чист въздух и достъп до невероятна природа.

На самия остров са регистрирани около 2500 вида животни и 150 вида растения. Той е рай за любителите на пеперудите, тъй като там живеят повече от 600 вида.

Нудизъм

Ако искате да се върнете към природата по още по -интимен начин, то трябва да знаете, че Силт е домът на първия официален германски нудистки плаж. Плажът е открит за първи път през 1920 г. и оттогава феноменът се е разпространил по целия остров.

Не се притеснявайте, ако предпочитате да сте с бански, нудистките плажове са ясно обозначени като FKK – Freikörperkultur или „свободна култура на тялото“. Има много възможности за всички видове плажуващи, включително комбиниран плаж за кучета/нудисти.

40-километровият западен плаж има и страхотни вълни с редица училища за сърф.

Как да стигнете до острова?

Благодарение на пътното платно Hindenburgdamm, остров Силт е достъпен по суша. Улеснение за тези, които не обичат да летят или искат да избягат от летищния хаос.

Един от най -удобните начини е с железопътен транспорт. Пътуването с влак от Хамбург до острова е само на три часа, а има и редовни линии от други големи градове. Пристигайки на централната гара на Силт, ще бъдете само на 10 минути пеша от плажа.

Ако решите да отидете с кола, последната част от вашето пътуване ще бъде на motoril. На този 40-минутен участък вашето превозно средство ще бъде натоварено във влак, за да пресече настилката към Силт. Пътуването по този начин предлага още една възможност да се насладите на невероятната гледка към морето, която този остров може да предложи.

Източник: euronews

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html