21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Мария Гроздева се цели във висок пост в европейската стрелба

Снимки: LAP.BG

Президентът на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева влиза в битка за член на Президиума на европейската конфедерация по стрелба. Двукратната ни олимпийска шампионка е била номинирана лично от настоящия генерален секретар на организацията Александър Ратнер. 49-годишната Гроздева ще спори с още над 20 кандидати за едно от 11-те места в управленския орган на централата. Изборът ще бъде направен по време на предстоящата в следващите няколко дни 28-а генерална асамблея на ESC в Ларнак. На нея членовете на европейската централа ще гласуват за нов президент, вицепрезиденти, членове на Президиума и др. Освен това по време на асамблеята ще бъдат определени домакините на европейските първенства през 2024 г. и 2025 г.

В същото време олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се подготвя усилено за участието си в последния си турнир за този сезон – Купата на президента, в който сили ще мерят най-добрите 8 състезатели в света във всяка категория в стрелбата.

Надпреварата ще е във Вроцлав от 3 до 10 ноември. Костадинова в момента е под №2 в световната ранглиста при жените и в двете си дисциплини – 10 м въздушен пистолет и 25 м спортен пистолет. „Подготовката на Антоанета върви нормално. Вече свършиха медийните изяви след олимпиадата и тя може да тренира на спокойствие. Състезанието е сериозно, участват най-добрите в света и се надяваме, че тя ще се представи на високо ниво“, заяви изпълнителен директор на БСС Димитър Тодоров. Той обясни още, че с влизането на новите мерки срещу COVID-19 у нас, федерацията изпитва проблеми преди провеждането на държавното първенство, което трябва да се състои от 29 октомври до 3 ноември в Търговище. „Не знаем колко от участниците са ваксинирани и колко ще могат да си направят тестове преди състезанието“, каза Тодоров.

Източник: http://monitor.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html