18.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев съди Граф Игнатиево за 70 бона

Александър Терзиев с майка си Димитрина
Снимка: 24 часа

Синът на загиналия на 9 юни т. г. пилот Валентин Терзиев – 12-годишният Александър, съди авиобаза Граф Игнатиево за положен, но неплатен на баща му извънреден труд, съобщава 24 часа. Става дума за 2967 допълнителни работни часа за времето от 26 май 2010-а до 9 юни 2021 г., за които летецът не е бил компенсиран с почивка. Заради тях синът му настоява за обезщетение от 70 000 лв.

Молбата е подадена до Пловдивския окръжен съд на 28 юли т. г. чрез майката на Александър Димитрина Попова, защото момчето е малолетно. Със свое определение от 23 септември т. г. Окръжният съд постановява, че се касае не за един, а за множество искове, тъй като периодът на неплатения извънреден труд е дълъг, и препраща делото по подсъдност на Асеновградския районен съд.

Валентин Терзиев
Кадър: БНТ

Александър Терзиев обжалва и вчера Апелативният съд в Пловдив се произнася, че искът не е за помесечно дължими суми, а за общо обезщетение, определено към момента на прекратяване на служебното правоотношение на загиналия пилот. Така със случая трябва да се заеме Пловдивския окръжен съд, защото определението на Апелативния е окончателно.

Според близки до семейството момчето тежко понася загубата на баща си. На погребението трикольорът, който покриваше саркофага, беше сгънат с военен ритуал и връчен на Александър.

Източник: 24 часа

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html