19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Ансамбълът тръгва за последното си световно

Снимки: БФХГ
Ансамбълът на България по художествена гимнастика заминава днес за своето последно състезание. Олимпийският връх вече е изкачен, но възпитаничките на Весела Димитрова ще направят опит да изкачат още един – световния.
Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс споделиха своите очаквания от шампионата на планетата, който ще се проведе от 27 до 31 октомври в Япония. У нас финалите на надпреварата ще се излъчват по БНТ 3.
„Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан. Искам да благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме нямаше да е възможно“, сподели капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.
Гимнастичките ни успяха да победят своя най-голям конкурент в Токио – Русия. Двата отбора отново ще премерят сили на японска територия. „Тези момичета са мен станаха едно семейство, ние сме много близки и искам да им благодаря и да им кажа, че много ги обичам“, добави Мадлен Радуканова.
„Изпитвам доста смесени емоции, защото ми е много носталгично, че повече няма да тренираме в тази зала като отбор, но пък за сметка на това със сигурна, че ще останем заедно в живота и ще се занимаваме с общи проекти. В същото време съм щастлива, че животът ни от тук нататък ще се променя и всички сме доста развълнувани да видим какво ни предстои след световното първенство“, каза Стефани Кирякова.
Ерика Зафирова не скри пред официалната страница на федерацията по художествена гимнастика, че мечтае за още едно злато в многобоя. „Тези пет години заедно бяха една невероятна емоция, аз съм много благодарна на тези момичета, на целия екип, който стои зад нас, за всички тези моменти“, коментира и Лаура Траатс.
Източник: facebook.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html