25.8 C
София
понеделник, 15 август 2022 г.

Германци от село Соколово убиха, нарязаха и замразиха във фризер свой сънародник

Снимка: БиТиВи

Баща и син от Германия убили, нарязали и замразили останките на свой сънародник в село Соколово до Балчик, а после поискали откуп за живота му от жената на жертвата, разказаха разследващи от прокуратурата, МВР и ДАНС в петък.

Трупът на немския гражданин е открит в петък сутринта във фризер в къщата на Ралф Кристиан и сина му Тим. Те се познавали отдавна. Бащата и синът живеели в село Соколово отскоро. В сряда съпругата на убития е подала сигнал, че мъжът ѝ е отвлечен. Около 22 ч тя получила писмо с искане за откуп от 100 хил. лв., за да върнат любимия ѝ. Като доказателство, че е отвлечен, в плик бил сложен един от пръстите му заедно с брачната халка. Било поставено условие с ултимативен тон парите да се съберат за 48 часа.

Криминалистите от Добрич веднага започнали работа по случая под ръководството на прокуратурата. Заради евентуално отвличане на чужд гражданин се включили и агенти на ДАНС, както и опитни полицаи от ГДБОП и националната полиция. Следите ги насочили към сънародниците на жертвата – Ралф Кристиан и сина му Тим. При претърсването на къщата им, която купили наскоро, е намерен фризер. Вътре било разчлененото тяло на издирвания. Краката, ръцете и главата били отделени от торса. “Първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е била за прикриване на убийството”, каза на брифинг в петък окръжният прокурор на Добрич Радослав Чавдаров. Веднага след разкриването на престъплението е уведомено посолството на Германия у нас.

Ралф Кристиан и синът му са обвинени за убийство по особено жесток начин с користна цел. Задържани са за 72 часа, а прокуратурата ще иска от съда да ги остави за постоянно в ареста. Събират се доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки от извършителите. Предполага се, че единият е убил сънародника си, а след това двамата са го нарязали и са скрили трупа. Назначени са съдебномедицинска и техническа експертиза. Изяснява се мотивът за убийството. “Имаме много информация, но няма да я казвам, за да не попречи на доказването на по-тежко престъпление”, заяви прокурор Чавдаров. Убитият и нарязан германец е роден през 1952 г. Арестуваните Ралф и Тим са на 59 и на 23 г.

Източник: 24 часа

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html