15 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Борислав Михайлов: Надявам се да имаме нов стадион до четири години

Снимка: БГНЕС
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов e категоричен, че е имало „организация срещу него“ по време на двубоя на националния отбор с Англия (0:6), след който той подаде оставка и беше година и половина извън родния футбол. След расисткия скандал, разразил се на срещата, Михайлов хвърли оставка, но по-късно се завърна, оттегляйки молбата си.
На конгреса преди две седмици той беше преизбран за пети мандат. Димитър Бербатов, който получи 230 гласа срещу 241 на Михайлов, обяви, че ще оспори решението в съда, заради неспазване на Устава на БФС за избор на президент с 50%+1.
Запитан за въпросните 241 гласа, Борислав Михайлов отговори: „Те през цялото време ходят на съд, това не е начинът, по който се печели конгрес или доверие. Нищо не ме притеснява. В дневния ред на конгреса нямаше отчет на ръководството. Нямаше бъдеща програма, която е задължителна, нямаше и бюджет. За бюджета можете да питате екипа на Бербатов, ние имаме голям бюджет за БФС. Тези 6 месеца, които остават, ще ги използваме от миналия бюджет.“
„Дълъг, тежък конгрес, трудна организация, на много добро ниво. Почувствах удовлетворение от това, че мнозинството ме избра. Амбицира ме подкрепата на хората, въпреки моето отсъствие от две години, както и агресията на екипа на единия кандидат, и то от хора, които са работили в БФС, това ме амбицира“, каза още в национален ефир Михайлов.
„Мечтата ми е да има национален футболен стадион у нас, надявам се да се случи до четири години. Не очаквах да е толкова оспорвана битката, но в България се харесва хейтърството и популизма. Очевидно агресивните кампании“, допълни президентът на БФС.
На въпрос, защо все още не са внесени документите от конгреса в Агенцията по вписванията, президентът на БФС отговори пред БНТ: „Секретариатът беше само от адвокати, те ще го вкарат, когато са готови, тогава ще внесат документите. Благодарен съм на Наско и „Левски“, че ме подкрепиха. Това е най-нормалното нещо на света, след като сме играли баща ми, аз, синът ми. Трябва да съм направил най-лошото нещо на света, за да не ме подкрепят, това с кръга на шегата. Наско винаги е искал да има и още по-големи промени. Не съм запознат със ситуацията в „Левски“, въпреки че моят син играе там. Клубовете трябва да си гледат собствената работа, а да престанат да се занимават със съдийството. Вкарахме и ВАР, 2 милиона е инвестицията. Пак има коментари“, коментира ръководителят на БФС.
Колкото до подадената оставка и след решението да се завърне отново в БФС, Михайлов коментира: „Политически натиск не съм имал, но дори и да имаше, пак нямаше да кажа, защото това е опасно. Нямаше да е добре за българския футбол в международен мащаб, със сигурност имаше някаква организация срещу мен. Имаше и сега на мача на „Черно море“, плакати, работи, платени хора. Много отдалече започнаха да говорят англичаните, че сме расисти. Това беше насадено, подготвено и използвано по най-добрия начин. Към онзи момент не съм си мислел, че ще се кандидатирам пак. Много хора ме предадоха. Но аз съм много добър човек по душа и това ми е една от най-големите грешки, всеки ден правя добрини. Доброто винаги побеждава и ще продължа да го правя“, завърши бившият вратар.
Източник: Bnt.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html