13.8 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Вера Маринова: Калейн трябва да се прости със страховете си, ако иска медал

 

Снимки: Интернет; БФХГ

„Боряна Калейн трябва да се прости със страховете си. Тя е готова за това. Ако го направи я виждам в тройката. Ако трепне, тогава ще отвори вратата за италианки, украинки и т.н. А на Татяна Воложанина пожелавам добър старт при нейния дебют на световно първенство“, така легендата на спортната ни журналистика Вера Маринова коментира предстоящото участие на Боряна Калейн и на Татяна Вологанина на световното първенство, което започва тази нощ в Япония.

„Искам да погледнем малко по напред, с надеждата, че това световно първенство ще сложи точката на тази цифровизирана художествена гимнастика. Това се отнася най-вече за ансамблите. Там вече не може да се види никаква композиция, никаква идея, никаква художественост. Специалистите ни убеждават и твърдят, че оттук нататък ще има промяна. Дано…защото това хаотично хвърляне, хващане, мятане и премятане не се нрави никому, а тази трудност е непосилна за състезателките, за треньорките, за всички, които са въвлечени в този процес“, коментира още легендата на ефира, която от години живее в Англия, но след изкъсо всичко около наши тим.

За предстоящият конгрес на Международната федерация и за кандидатурата на Невяна Влавинова за място в Комисията на атлетите, Маринова споделя: „Мария Петрова би трябвало да бъде най-сигурната кандидатка за член на Техническия комитет. След това нещата остават в ръцете на картоиграчите – как ще пресметнат присъствието на различните страни в различните ръководни органи на Международната федерация. Много, много ми се иска шанс да има и Невяна. Тя е млада, все още много свежа, след преустановяване на състезателната си дейност. Знае за какво става дума. Във всички случаи може да защитава правата, свободите и всичко, което се отнася до състезателите. Пожелаваме й попътен вятър. Мисля, конкуренцията за това място е много голяма и се надявам и този път добрите ангели да бъдат със нас.

За олимпийската титла на ансамбъла ни Маринова е категорична: „Прогнозата, че олимпийското състезание ще бъде кръв, пот и сълзи, се сбъдна. Не за нас, но за други си беше точно така. За нашите момичета няма какво повече а се добави. Всички суперлативи и определения вече са използвани. Това беше една своеобразна революция. Направиха я с хладен ум и много, много, ама наистина много задълбочена подготовка. Това беше един показен урок за цялата ни нация – как се правят нещата. За реакцията на Русия няма какво да добавя. В българската художествена гимнастика сме гълтали много горчиви хапове. Не виждам, защо най-големите ни съпернички да не могат да го направят поне веднъж. Никой не е абониран за олимпийските, световните и европейските титли. А това, че отрекоха класата на българките, класата на този невероятен български ансамбъл, извинете подлежи на съмнение. Не знам дали има българин, а и специалист по света, който да се съгласи с това мнение“, каза още Вера Маринова.

Източник: Bnr.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html