28.8 C
София
понеделник, 8 август 2022 г.

Изпращат ансамбъла с бенефис на 16 декември

Снимки: БФХГ

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева обясни в детайли защо България няма резерва и няма да може да участва на Световното първенство в Япония. Ансамбълът ни се оттегли от участие по-рано днес, когато стана ясно, че Лаура Траатс е контузена. Лаура има дискова херния на врата от доста време, но тя никога не й е създавала проблеми. Докторът е категоричен, че не трябва да играе“, заяви Раева пред БНР, а след това обясни и защо ансамбълът няма резервна състезателка. „България няма резерва на световното първенство, защото тя задължително трябва да играе в едно от съчетанията, такъв е правилникът на Международната федерация. Няма коя от олимпийските ни шампионки да извадим, за да играе някоя друга. Ние не сме имали и не сме предполагали, че можем да имаме такъв проблем с травмата на Лаура. На олимпийските игри не се допуска резерва след влизане в олимпийското село. Ние там водехме резерви, и на индивидуалното и на ансамбъла, но до времето, в което бяхме на лагер, ако се случи нещо да влезе резерва. След влизане в олимпийското село не се позволява използването на резерва. Съществува риск за всеки отбор, ако се случи контузия да не участва в състезанието“, каза още тя.

Раева също така разкри, че олимпийските шампионки от ансамбъла, за които първенството на планетата трябваше да е последно състезание в кариерата, ще имат бенефис на родна земя. Той ще се състои на 16 декември в столичната „Арена Армеец“.

Междувременно от федерацията използваха страницата си във „Фейсбук“, за да призоват да не бъдат търсени проблеми там, където няма такива.

„Обичайте и подкрепяйте момичетата, нека изпратим към всички любовта и положителната си енергия и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без грешка! Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви! Нека оставим момичетата на спокойствие, заслужават го!“, гласи позицията, която призовава за подкрепа към Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Източник: Dir.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html