19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Юлий Павлов: ГЕРБ-СДС – 22,3%, ПП – 15,8%, БСП – 15,1%

Снимка: БГНЕС

Собствено предизборно проучване на Центъра за анализи и маркетинг показва, че в новото Народно събрание биха влезли шест политически формации, но има и шанс за седма.

Коалицията ГЕРБ – СДС води със 7 процента пред „Продължаваме промяната“ – 22,3 на сто срещу 15,8%.

Трета политическа сила към момента се очертава да е БСП с 15,1 на сто, „Има такъв народ“ – 12,3%, „Демократична България“ – 11,8% и ДПС – 10,3 процента.

Под чертата засега остават ИБГНИ, „Възраждане“ и ВМРО, каза директорът на агенцията Юлий Павлов.

Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!” – 3,2%, ПП „Възраждане” – 2,5%, ВМРО – 1,2%.

„Мисля, че всички се убедиха, че това да си първи, не значи да си победител. Или ако някой си го тълкуват като победа, това ще бъде пирова победа. Структурата на парламента не е по-различна, отколкото на предишните парламенти. И за какво ще трябва да се разберат – трябва да се разберат за правителство в мандата на „Продължаваме промяната“, коментира Павлов.

„52% са твърдо решени да гласуват, а под 50% със сигурност ще гласуват”, заяви още Юлий Павлов. Той посочи още, че броят на гласоподавателите в чужбина е намалял драстично:

„Реалните избиратели са само от България. От чужбина гласуващите са само 100-150 хил. за разлика от предишните избори. Позитивизмът намалява”, добави Павлов.

Относно президентските избори Юлий Павлов беше категоричен, че втори тур ще има и че балотажът ще е между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Изследването на Центъра за анализи и маркетинг е направено сред 815 души между 22 и 26 октомври чрез пряко стандартизирано интервю „лице в лице“, със собствено финансиране.

Източник: БНР

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html