13.8 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Борисов: Радев на парад, музика свири, 14 минути по 10 000 лв. – 140 000 лв. без ДДС

Снимка: DW

„Определени хора на определено място са извършили определени действия. Моето усещане за нещата е, че някои политически дейци в тази кампания злоупотребяват с определени вещества и това става видно по техните изказвания и поведение по всички пресконференции. Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи“. Това заяви Тома Биков на извънреден брифинг на ГЕРБ. По-късно се присъедини и лидерът на партията Бойко Борисов.

„Тома се опитва да ви развеселява, но като чета данните за починалите в последните дни, в тази ситуация, само за да отвлечеш внимание от провалилия се Радев, много прозрачно, много публично“, каза Борисов.

Преди минути ЦИК е взела решение да се броят разписките от всички секции и това е една прекрасна новина. Прави впечатление, че колегите от „Да България“, единият е гласувал против, а другият, в лицето на Цветозар Томов, не е присъствал“, посочи Борисов.

По думите му всички изяви на ГЕРБ са платени, но Радев продължава нарушаването на правилото за реклама преди изборите.

„Днес го гледах Радев на паради, музика свири, по мои изчисления бяха 14 минути, по 10 000 лева – 140 000 лева без ДДС. А нашите излъчвания продължават да са платени. За какво му е тогава да прави кампания. Нека всички кандидати да получават по толкова безвъзмездно внимание. Това не е честно. Радев е бил на парад и използва парада във Военна академия, за да говори срещу мен. По каква тарифа вие ще го минете“, попита Борисов.

„Или трябва да бъде за всички еднакво. Има едно предаване, да не го казвам, единият ден е сина, другият е бащата, на третия ортакът. Все едно са на абонамент там“, възмути се Борисов.

„Той обича да му свири духова музика, при 124 починали да излезе и да каже, че Борисов плаши хората, вие сте свидетели на 15-20 брифинга, които призовавам „Ваксинирайте се““, посочи Борисов.

Бившият премиер отново обясни защо е говорил за изтичащия срок на годност на ваксините. „Ние се запитахме защо не сме чули съобщението за удължаване на срока на годност на ваксините на „Пфайзер“. В съобщението се казва, че е одобрен нов срок за годност в ЕС за тази ваксина. Това се случва на 10 септември.

Единственото, което успяхме да намерим, беше в „Медиапул“. В това писмо нито има дата, нито е изведено. Това писмо е чак от 29 септември, в 18.04 часа. Само това успяхме да извадим. И в това съобщение се казва, че е одобрен нов срок за годност на ваксината при съответните условия на съхранение, като същият е удължен от 6 на 9 месеца. Ние само това говорим, че срокът е удължен и че ваксинираме с ваксина, която е до 30 септември, но е удължена до декември“, разясни Бойко Борисов.

„Защо продадохме ваксините, които не са с изтекъл срок на годност. Имаме 500 000 ваксини с удължен срок на годност. Къде ми е вината, че казвам истината. Те не бяха година и нещо казвали хората да се ваксинират, а ние още август се надявахме да постигнем колективната ваксина“, добави той.

„Толкова са нагли в момента. Стойчо Кацаров казва, че има нещо гнило в тази пандемия и че коронавирусът не се отличавал с висока вирулентност и висока смъртност. По думите му тогава вирулентността и смъртността не се различавали от тази на обикновения грип. И този ме е дал на прокурор. Него трябва да го арестуват само за тези думи“, негодува бившият премиер.

Източник: Фейсбук

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html