13.8 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Апокалипсис сега: Очакват се 20 000 души на ден заразени с ковид

Огнян Кунчев. Снимка: Дарик

Ако мерките не се затегнат, може да стигнем до 20 000 нови случаи на коронавирус за денонощие през ноември и декември. Това прогнозира математикът проф. Огнян Кунчев в ефира на „Събуди се”. „До 10 дни ще имаме по 170 починали на ден“, смята той. 

По думите му болниците у нас са на ръба. „Седмичните данни показват, че заболеваемостта хвърчи нагоре. Имаме официално регистрирани 710 интензивни легла и 9000 COVID легла. Това са границите на нашата система. В момента те са почти запълнени“, поясни проф. Кунчев. Според него зеленият сертификат е разумно решение, но ако мярката се спазва. „Наблюдението на много хора е, че той не функционира, както трябва. Когато се включи нова мярка, са нужни поне две седмици, за да видим резултат”, поясни още проф. Огнян Кунчев.

По думите му болниците у нас са на ръба. „Седмичните данни показват, че заболеваемостта хвърчи нагоре. Имаме официално регистрирани 710 интензивни легла и 9000 COVID легла. Това са границите на нашата система. В момента те са почти запълнени“, поясни проф. Кунчев.

Според него зеленият сертификат е разумно решение, но ако мярката се спазва. „Наблюдението на много хора е, че той не функционира, както трябва. Когато се включи нова мярка, са нужни поне две седмици, за да видим резултат”, поясни още проф. Огнян Кунчев.

Източник: Нова ТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html