19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

„Левски“ брои 460 000 лв. на Петър Хубчев

Снимки: Dsport; Levski.bg
„Левски“ финализира сагата с Петър Хубчев, която заплашваше лиценза на клуба за следващия сезон. Според сигурни източници на „Мач Телеграф“ „сините“ ще платят на бившия си треньор огромната сума от около 460 000 лева, като обезщетение за предсрочно прекратения договор.
Припомняме, че „Левски“ и в частност мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков уволни Хубчев през месец юни 2020 г., една година преди края на договора му. Контрактът между „сините“ и треньора беше подписан с германския паспорт на легендарния защитник, което създаде големи проблеми на тима от „Герена“. В крайна сметка треньорът осъди клуба във ФИФА. Повече от година „сините“ правят всячески опити да се разберат с Хубчев, надявайки се той да се съобрази малко от малко с финансовото състояние на клуба. Дори бившият изпълнителен директор Павел Колев е пътувал до Германия, за да се срещне с Хубси, но това не е помогнало по никакъв начин по време на преговорите.
В крайна сметка в разговорите се намеси и представител на новия спонсор на „Левски“ „Палмс Бет“, който съдейства за постигане на разбирателство между двете страни. Все още не е подписано договореното споразумение, но се очаква това да стане факт до няколко дни.
Новината за постигането на разбирателство между двете страни беше потвърдена и от адвоката на Хубчев по делото – Георги Градев.
„Левски“ е изчистил различията си и с асистентите на Хубчев – Георги Донков и Левон Апкарян, които също осъдиха клуба във ФИФА. Очаква се до дни и с тях „сините“ да подпишат споразумение.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html