15 C
София
сряда, 18 май 2022 г.

Волейболистите ни с нов треньор още тази година

Снимки: bgvolleyball.com
Мъжкият ни национален отбор по волейбол може да има нов треньор още тази година. За подобна развръзка загатна президентът на БФВ Любо Ганев. „Николай Желязков е напълно готов да застане начело на мъжкия национален отбор“, каза бившият ни ас пред bTV след Общото събрание на централата.
Очаква се до края на ноември да стане ясно бъдещето на досегашните селекционери на мъжете и жените. Решението на федерацията ще бъде на база представените отчети на двамата селекционери след европейските първенства, където отборите ни отпаднаха на 1/8-финал.
За мъжете това е втори пореден еврошампионат извън осмицата под ръководството на Силвано Пранди, чийто договор е до 2022 г.
„Ние там имаме два варианта – или ще остане Силвано Пранди, или ще бъде Ники Желязков. Други варианти не сме обсъждали. И според мен, и според Силвано, Ники Желязков е напълно готов да поеме този отбор“, каза Ганев.
Под въпрос е оставането на Иван Петков начело на женския отбор, тъй като има оферти от чужбина за национален селекционер.
„Дочул съм, че има предложения, но за мен е важно какво ще каже той. Така че, ако Иван изяви желание да продължи да води жените, най-вероятно ще бъде той. Никой не може да води разговори за друг кандидат, докато не чуем какво мисли треньорът, чийто договор изтича на 31 декември“, добави президентът на федерацията.
Първите мачове на националните отбори са през месец май, като от 21 до 26 юни София ще бъде домакин на турнир от Лигата на нациите при мъжете.
Източник: Btv.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html