5.7 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Борисов: Мерки няма, а теглят по половин милиард всяка седмица

Снимка: Труд

Днес има 145 починали. По време на войните ние не сме губили по толкова много войници. А управляващите си играят и си правят масовки. Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг. Къде са тези пари, кого лъжат, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на туристическия бранш и на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в централата на партията.

„Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата!“, коментира Борисов.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев, който е експерт и в сектор „Туризъм“. Той обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина. Идеята е да погледнем напред и какво се случва с всички сектори. Имаме много сериозен проблем, и ние единствени в ЕС нямаме гаранционен фонд. Хората, които се опитват да ни управляват, нищо не правят и само отлагат“, отсече той.

„Ти говориш за гаранционен фонд, за реклама, а ние едно „Вера Су“ заседна и 36 дена не можем да оправим. Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона, само защото не се ваксинираха. Не била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим“, коментира Борисов и припомни, че при тях не е имало ваксини и лекарства, „за да стимулираме ваксинацията и въведохме зелените коридори“.

„Навсякъде в Европа са пълни стадионите. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще съборят и зимния туризъм. Няма да имаме зимен сезон“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Той цитира и Кацаров, който казал, че имало национално бедствие. „Това бедствие Европа го преодоля, трябваше да правите същото“.

„Който питам в селското стопанство, в спорта, в култура, в армия, в полиция, в екология, в образование – няма ги. Къде са? И сега за 8-ми още половин милиард. Този месец – милиард и 800 млн.“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ попита какво е пречело на управляващите магистрала „Хемус“ и защо са я спрели.

„Парите за „Хемус“ бяха там и те ги взеха. Бяхме ги заделили в отделна сметка“, каза той. „Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България.“

Ще убият зимния туризъм. Ще има тежка зима с тази цена на тока, заяви Борисов.

„Заради тази промяна, която искат, да сменят Гешев, стигнахме дотук“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона“, продължи Бойко Борисов.

Гаранционен фонд, магистралите да се довършат – това трябва да се направи. Всичко е помощ за туризма, добави той.

Борисов цитира Васил Велев, който твърди, че се краде по 100 млн. лв. и по 10 млн. на ден заради цената на тока, а от ГЕРБ са предложили модел, който ако се приеме още днес, ще се приключи това с по 2,5 на тока.

Излъгаха за цената на газа. Казаха, че е с 33% намален, заяви Борисов.

Поемам ангажимент за пътищата, за фонда, за продължаване на мерките, които въведохме заедно, и дългосрочна рекламна стратегия“, заяви Борисов.

Къде и с какво се ваксинира Румен Радев? Защо не даде личен пример? Няма друг такъв държавен глава по целия свят!

Източник: Труд

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html