2.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

Пловдив се превръща в световна столица на китарата

Снимка: Culture in Plovdiv

От 4-ти до 7-ми ноември ще се проведе фестивалът Plovdiv GuitArt Festival 2021. Събитието ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници. В последните години, Plovdiv GuitArt Festival се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата.

В програмата участват великолепни световно известни китаристи – Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други. Не по-малко вълнуващи са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: „Цинга Манга Фънк“, „Pop&Rock Meets Jazz“, „Александър Леков Трио“ и други. Стремежът на организаторите е да представя на фестивалните сцени, заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти – бъдещи звезди.

Plovdiv GuitArt Festival е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз за периода 2017-2021г. Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Източник: Culture in Plovdiv

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html