21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Новото бижу на Доломитите взима 3.8 километра само за 7 минути

снимка: Фейсбук

Най-новият лифт в мрежата на „Доломити супер ски“ ще взима разстояние от 3.8 километра само за 7 минути. Това съобщиха от компанията във „Фейсбук“.

Средната скорост от над 30 километра в час ще превърне новата гондола, намираща се на около 25 км югоизточно от Болцано, в едно от най-бързите подобни съоръжения в света.

Освен със зашеметяващата скорост, кабината се откроява с единствена по рода си открита платформа за наблюдение на покрива, както и станции, вкопани в земята, за да не развалят пейзажа.

Гондолата, която разполага с място за 60 пътника, ще свързва Сан Чиприано и Фром Алм.

Очаква се съоръжението да бъде официално открито на 15 януари.

„Доломити Супер Ски“ е общото наименование, под което са събрани всичките ски курорти в региона. В него са включени 12 ски зони с повече от 1200 км писти, 450 лифта и 30 фънпарка, които са свързани помежду си.

Всичко това се намира в Доломитите или Доломитските Алпи, разположени в североизточната част на Италия около градовете Болцано и Тренто. Планинската верига се откроява с уникалните си скали и е част от световното наследство на ЮНЕСКО от 2009г.

Доломитите са административно разделени на девет части, като всяка една има свой собствен план за управление, позволяващ развитието на ски зони в унисон с опазване на природата.

Общата дължина на планинската верига е около 150 км.

Новата въжена линия „Tires al Catinaccio“ се очаква да отвори врати за посетители на 15 януари.

Източник: Еко Новини

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html