6.4 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Атака с дрон срещу резиденцията на иракския премиер

Мустафа ал-Кадими, снимка: БНР

Атака с дрон с експлозиви е била извършена срещу резиденцията на иракския премиер Мустафа ал-Кадими в т. нар. „зелена зона“ на Багдад.

Военни определиха станалото като опит за покушение. Кадими е успял да избяга. Телевизия „Ал-Арабия“ твърди, че той е бил приет в болница с леки наранявания, а дронът е бил прихванат.

Самият премиер написа малко по-късно в туитър, че е добре и призова за запазване на спокойствие и въздържане от действия. От офиса му пък заявиха, че не е пострадал. Шестима членове на личната му охрана обаче са били ранени. Западни дипломати твърдят, че са чули експлозии и стрелба в района.

За момента никой не е поел отговорност за атаката.

По-рано няколкостотин поддръжници на проирански групировки протестираха близо до входа на „зелената зона“ срещу резултатите от изборите в Ирак на 10 октомври. Недоволните твърдят, че е имало нарушения в изборния процес и при броенето на гласовете. На демонстрацията се стигна до насилие след като протестиращи хвърляха камъни и раниха няколко полицаи, а един от недоволните беше убит от силите на реда.

Източник: БНР

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html