5.7 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Кацаров: Мерките работят, намалява борят на новозаразените

Стойчо Кацаров, снимка: БНТ

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заявиминистърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда. Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи. „Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин“, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

„Подготвени сме, можем да го направим“, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип. „Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства“, увери Кацаров.

Източник: БНТ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html