2.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

„Случайна среща“ на артисти в експериментална изложба

Снимка: галерия Depoo

До 17 ноември 2021 г. в галерия Depoo може да бъде разгледана експозицията Случайна Среща / Chance Encounter of ÅrtoÅnetÅ & the Magwomb.

Софийската галерия Depoo представя една “случайна” среща на Явор Боянов и Антоанета Куик, които съвсем неслучайно си позволиха да дадат пълна свобода на алтер себетата си ÅrtoÅnetÅ и the Magwomb да си поиграят с над и подсъзнанието. Случайни срещи събират шевни машини и чадъри върху операционни маси. Забъркват отвари в казани с незабравени сънища. Далечни реалности са принудително съпоставени, нo причудливо свързани в алогичен съюз, за да предизвикат в личен разговор възприятието. А разумът е пуснал контрола и е изключил всякакви социални и естетечески задръжки, оставяйки се на случайността. Обаче не са случайни срещите, които дават начало на нови съзнания и в осъзнаването се раждат нови тълкувания на стари идеи. Чужди истории се преразказват с нови думи и форми и чрез ирационални асоциации детските спомени порастват във футуристични проекции. И колко освобождаващо е да видиш красивия парадокс на магическия реализъм, сюрреалистичните безсмислия и непретенциозните изсмисшльотини без да съдиш, без да мислиш дори. Случайната Среща е игра на абсурдни обекти, които взаимодействат чудато на сцената на едно Depoo. Разместени, съвместени, несъвместими, неуместни. А най-очарователната бодливост се крие в чекмеджето на тежката любов между опитно зайче и (слу)чайник.

The Magwomb е радикален, експериментален проект на художника Явор Боянов с акцент върху неконвенционалните форми на изкуство.
ÅrtoÅnetÅ e алтер егото на Антоанета Куик, впуснала се в сюр-емоционално търсене на неограничената свобода на съществуването, съзнанието, създаването, себеизразяването и свързването с най-съкровеното “съм”.

Текст: Антоанета Куик
Визия: Явор Боянов

Източник: галерия Depoo

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html