6.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

Руско изследване разкри колко антитела осигуряват пълна защита срещу Делта

снимка: Труд

За пълна защита от варианта Делта на коронавируса са необходими 300 международни единици антитела в кръвта. Това съобщава пред руския в. „Известия“ Александър Гинцбург, директор на националния изследователски център за епидемиология и микробиология „Гамалея“.

„Установихме, че 300 международни единици неутрализиращи антитела (banding antibody units) осигуряват пълна защита от варианта Делта. Но ако имате 500 единици или повече, това е идеалното за защита от инфектиране с Covid-19“, казва академик Гинцбург.

В изследването, осъществено със съдействието на московските здравни власти, са участвали 4000 жители на руската столица.

Според директора на изследователския център, ограниченията с цел борба с коронавируса на практика са безполезни, ако не бъдат съчетани с необходимото ниво на ваксинация. Той припомня, че по изчисления на московското кметство броят на ваксинираните е нараснал четворно на дневна база, „а трябва да нарасне 10 пъти“. Тогава, по думите на Гинцбург, „ще може да надвием тази инфекция за няколко месеца“.

Източник: Труд

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html