9.8 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Цветозар Томов: Нямам представа закъде са предназначени тези 150 машини

Снимка: Труд

„Вчера получихме информация за още 150 машини, за които изобщо не сме уведомявани. Те са на митнически склад. Нямаме представа закъде са предназначени, никой не ни е предупредил за тях“. Това заяви пред NovaNews Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

По думите му ЦИК са били предупредени едва преди 3-4 дни, че тези допълнителни машини пристигат с поръчаните.

„Тогава веднага взехме мерки, за да не бъдат смесени с другите. Би трябвало да бъдем предупредени доста по-рано“, обясни Томов. Той определи реакцията на „Сиела Норма“ като агресивна.

Според него риск за манипулация на вота няма.

„Проблемът е, че историята с 228-те машини създаде напрежение и разпали политически страсти. Те няма да бъдат използвани, дори няма да бъдат разопаковани. Нямаме време да обясним достатъчно подробно на хората, трябва много сложна конспиративна теория, за да си представим, че вотът ще бъде компрометиран в отделни секции“, коментира говорителят на ЦИК.

Той пояснява, че хората с подвижна избирателна секция поради карантина, се заличават от избирателните списъци по постоянен или настоящ адрес.

„При нарушение на карантинния режим гласоподавател ще бъде санкциониран. Невъзможно е да се гласува два пъти“, смята Томов.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html