5.7 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Андре Токев под домашен арест

Снимка: Дир

Софийският градски съд отмени мярката за неотклонение „парична гаранция“ на Андре Токев, който бе задържан да шофира в пияно състояние по време на изпитателния срок на условна присъда за същото провинение.

Съдиите постановиха домашен арест за известния готвач. Токев няма право да напуска дома си без да получи разрешение и то по уважителни причини. Той пък помоли съда да не бъде сниман в съдебната зала, както и да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Токев отново изрази съжаление за случилото се. Адвокатът му Иван Антонов пък заяви пред магистратите, че протестът на държавното обвинение е неоснователен и допълн, че клиентът му няма да се укрие.

„Андре Токев има постоянен адрес, на който живее със семейството си. Той не е личност със завишена обществена опасност. Дава работа на 25 човека, работи по 16 часа на ден, не виждам как би се укрил, пледира защитникът.

Съдът обаче счете, че готвачът е извършил престъплението, за което е обвинен, умишлено и в изпитателен срок по друго дело за същото деяние, като не се е възползвал от дадения му шанс.

Решението на Софийския градски съд е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Преди седмица районните магистрати определиха мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева на 52-годишния Токев, но прокуратурата протестира решението им. Тогава готвачът изрази съжаление заради случилото се и заяви, че е объркан и не знае какво точно се е случило.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html