8.8 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Гонзо: ЦСКА е голям отбор и винаги е удоволствие да го победиш

Снимки: Kotasport
Спортният директор на „Локомотив“ (Пловдив) Георги Иванов – Гонзо коментира финансовата ситуация в клуба, както и положителните резултати, които „черно-белите“ постигнаха в последните си мачове. Легендата на „Левски“ не пропусна и победата над ЦСКА на стадион „Българска армия“ от 13-ия кръг на efbet Лига.
„Убеден съм, че футболистите трябва да вдигнат още нивото, за да може да се представят още по-добре. Ние очакваме повече от тях, отколкото това, което показват. Смятам, че всеки един ще вдигне нивото си“, заяви Гонзо за предаването „Домът на футбола“.
„Обсъждаме селекцията, да. Знаем какво трябва да направим, но е рано да обявяваме освободени и новопривлечени. Всеки защитава мястото си на терена, има още мачове. Нещата се променят бързо, така че до края на първенството няма да правим генерални изводи за никого. „Локомотив“ никога не е харчил пари за много големи селекции. Основният подбор на играчи бе направен лятото. Взехме 10 човека. Зимата винаги е по-трудна за трансфери, но, ако изпадне някое добро попълнение, нищо не пречи да поискаме да го вземем. Клубът е стабилен финансово, няма закъснения на заплати“, призна бившият нападател.
„В България, когато някой вкара един, два, три гола, ние го вдигаме до небесата. Класата е в постоянството. Ако избухнеш веднъж и след това пет мача те няма никакъв, това не е класа. Ние очакваме повече от Минчев, не можем да кажем, че е направил нещо изключително. Това е само един мач и беше плод на целия отбор. Ще се радвам, ако всеки мач вкарва по един, вместо в един мач да вкарва три. Това за мен не означава абсолютно нищо“, заяви Гонзо относно формата на нападателя Георги Минчев, който реализира хеттрик срещу ЦСКА насред „Българска армия“. Ние няма да се откажем от нито една от целите. Купата е спринт, а първенството е маратон. Там е по-трудно, играеш много мачове. Ще пробваме и през двата пътя, който се отвори – оттам ще атакуваме. Когато един отбор не върви, винаги има слухове за треньора. Ние никога не сме коментирали смяна на Александър Тунчев. Смятаме, че той показа, че заслужава да му се даде шанс. Абсолютно никога не съм си помислял да съм треньор на „Локомотив“. Нямам никакво желание да съм треньор. Всичко е възможно, но на този етап, в момента, изобщо не мисля такова нещо. Тунчев се справя добре. След кризата напипа точния ритъм, така че му пожелавам само успехи и да продължи по същия начин. ЦСКА е голям отбор и винаги е удоволствие да го победиш, без значение като футболист или като директор. Аз съм доволен, важна е играта. Когато намериш точния ритъм, динамиката, резултатите ще дойдат“, заяви още изпълнителният директор на „Локо“ (Пловдив).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html