-3.7 C
София
сряда, 1 декември 2021 г.

Люпко Петрович: След Виетнам ставам шеф на „Литекс“

Снимки: Dsport; Блиц
2022 година ще бъде последната в кариерата на Люпко Петрович като треньор. Това обяви той в интервю за „Спорт клуб“ в родината си. Легендарният специалист подписа за още един сезон с „Танхуа“ от Виетнам.
„Докато ме държат краката – оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се. Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и „Литекс“, ме чака. Най-вероятно ще работя в „Литекс“, сигурно ще бъда спортен директор“, обяви Люпко, който преди да се озове отново в Азия, бе част от ЦСКА.
Петрович бе спряган и за сръбски отбори, но обяви, че е размислил дали да се прибере. „Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш – не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече“, допълни 74-годишният сърбин.
От доста време насам се твърди, че в Ловеч търсят заместник на Живко Желев, но „оранжевите“ до този момент не успяха да намерят достоен такъв. В лицето на Люпко обаче Желев ще има съветник, който да му помогне по-добре да развива отбора.
Източник: gong.bg

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html