-3.7 C
София
сряда, 1 декември 2021 г.

Радев: Ще ни видите на дебат с Герджиков

Снимка: Нова тв

„Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и манипулация с цел да се разколебаят хората да гласуват. Поздравявам всички партии, които влизат в новия парламент. Пред тях стои задачата да съставят правителство. Това трябва да стане прозрачно и то да бъде подкрепено от ясно мнозинство.“ Това коментира президентът Румен Радев на първи брифинг след края на изборния ден.

„На балотажа ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото. Мобилизацията на партиите на статуквото ще бъде пълна. Затова победата ни зависи от нашата мобилизация“, добави той.

„Разбира се, че ще ни видите на дебат. Кога и къде – ще уточнят щабовете“ – така Радев отговори на въпроса дали ще се яви на дебат с проф. Анастас Герджиков, след като по време на предизборната кампания отказа такъв. По този въпрос той коментира: „Имам равно отношение към всички български граждани, с кого да се явя на дебат?“

Радев открои като проблем ниската избирателна активност. „Залогът е достатъчно голям. Българите виждат, че в моменти на криза президентската институция има особена тежест“, добави той.

Източник: Нова тв

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html